Att läsa böcker har länge varit populärt och författare har därför funnits under en mycket lång period. Bland de “äldre” och kända författarna kan man hitta bland annat William Shakespeare, Jane Austen samt Fjodor Dostojevskij. Idag har vi vad vi kallar för de moderna författarna. Nedan så kommer några av tidens bästa moderna författare att nämnas.

Författarna

Camilla Läckberg.Camilla är en svensk författare som är världskänd. Hon är en deckarförfattare och har satt sin hemstad Fjällbacka på världskartan då hennes tidigare deckare har utspelat sig i just hennes hemstad. Efter otroligt lyckade år då hon skrivit om Fjällbacka så har hon nu tagit klivet vidare och påbörjat en ny deckarserie som handlar om huvudpersonen Faye, som inte utspelar sig i hemstad utan på annan ort. Denna bok är helt ny och gavs ut lite tidigare under detta år, 2019. Boken heter “En bur av guld”.

J.K Rowling. Denna kvinna är en barn- och ungdoms-boks gigant. Hon är nämligen författaren till Harry Potter bokserien. Nästintill alla dagens ungdomar och barn vet vilken karaktären Harry Potter och hans vänner är. Dessutom är det de flesta ungas drömvärld. Magin och dess mysterium är otroligt lockande. Den är även rolig för äldre då den kan tolkas på nya sätt när man blir äldre. Böckerna har blivit mycket bra familjefilmer. Den allra första boken började författaren skriva när hon satt på ett fik i staden Porto i landet  Portugal. Café Majestic som fiket heter, spenderade författaren mycket tid på under tiden som boken skrevs. Anledningen till att hon började skriva var för att hon tröttnat på de böcker som hon läst för sin egna dotter under en så lång tid. Hon hade en idé och började då skriva en berättelse som hon kunde läsa för sin dotter. Att denna berättelse skulle lyfta henne till toppen bland de bästa författarna var inte hon strävade mot eller förväntade sig.

George R.R. Martin. Detta är den mycket populäre författaren som skrivit böckerna som den världskända serien Game of Thrones är baserad på. Han räknas som ett författar-fenomen bland stora delar av världens befolkning. Något som dock kan glömmas bort är att det är just R.R Martin som är hjärnan bakom serien, då böckerna inte heter som serien utan har andra namn. Den så populära serien som nu under år 2019 tagit slut har mötts av många arga fans världen över. Detta då extremt många är missnöjda med seriens slut. Dock så har George R.R Marti gått ut med att det inte är samma slut som hans bokserie kommer att ha, han hade nämligen inte släppt den avslutande boken innan serien skulle komma till sitt slut.

E.L James. Detta är författaren till den så kända bokserien som även blev till film serie, “50 shades of grey”. James slog igenom från ingenstans och var under den stora uppståndelsen en av världens mest omtalade författare. Alla pratade om böckerna, även om det var positiv kritik eller negativ. Den provocerande boken med sitt vulgära innehåll var en snackis under en lång tid. Både bokserien och sedan filmserien var en succé i världen.